Card Image

|

Trafik Kazası Mağdurları Haklarını Biliyor Mu?

Ulkemizde yaşanan trafik kazalarının pek çoğu dikkatsiz ya da trafik kurallarına riayet etmeyen sürücülerin kusurundan meydana gelmektedir. Bu kazalar sonucunda oluşan maddi hasarın yanında, kazaya karışan kişilerin ömür boyu sakat kalmalarına sebep olunabildiği gibi , pek cok kaza ölümle de sonuçlanabilmektedir.

Bu üzücü durumu yaşayan mağdur olan kişiler kendileri yaralanma veya kalıcı bir sakatlık oluşacak hasar aldıysa gerek kendileri için gerekse kazada kaybettikleri yakınları için hem maddi hem manevi tazminat hakları olduğunu maalesef bilmemektedirler.

Mağdurların bazı durumlarda bu haklarını uygulanan prosedürleri bilmemeleri, sigorta şirketlerinin işi zorlaştırması yada konusunda ehil, uzman olmayan kişiler yüzünden işlemlerin yapılıyor olması gereken Maddi ve Manevi Tazminatı ya eksik almalarına ya da sürecin yıllarca uzayarak hak kaybı yaşamalarına sebep olmaktadır. Ez cümle. eğer bu şekilde bir trafik kazası ile karşı karşıyaysanız alanında uzman deneyimli bir avukat ile süreci takip etmeniz en doğrusu olacaktır.